Weken hebben we er naar uitgekeken en afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver! Lichtjes nerveus en een beetje koud stonden we aan de start in Genk met ons XL-loopteam. Met dit team van 4 zullen we 100km lopen onder de vlag van de Grietsers en ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Het principe is eenvoudig: Elk team loopt respectievelijk 40, 30, 20 en 10 km. De eerste loper start voor een lus van 10 km, bij aankomst pikt hij de tweede loper op en dit tot het hele team compleet is om dan samen glorierijk over de finish te gaan!

 

De voorbereiding

 

Maar we hebben er niet enkel naar uitgekeken, er werd ook hard getraind en dat deden we elk op onze eigen manier. Marie, normaal gezien geen loper, trok naar de sportwinkel en enkele weken en wat trainingsavonden later liep ze al 8 kilometer! Die twee extra zullen het probleem niet zijn zondag! Vincent die door het voetballen al wel wat looptrainingen gewend was, moest toch het stof van zijn schoenen blazen maar ook hij raakte in de aanloop vlot (en aan een behoorlijk tempo, waar de rest het enigszins warm van kreeg) aan 17 kilometer.
Brigitte die hardop droomt van de Marathon van Wenen eind april, mag zich nu niet laten kennen, de geplande 30 kilometer passen mooi in het trainingsschema.
Dirk tenslotte, die de toch wel pittige 40 km voor zijn rekening zal nemen, kiest slim voor een professionele coaching. En daar gaan we!

 

Het einde in zicht

 

De weergoden lijken ons elke ronde iets gunstiger gezind en we finishen, allemaal samen hand in hand, onder een mooi lentezonnetje. De ene op conditie, de andere op karakter, samen met enkele honderden andere loopteams, elk met hun eigen verhaal en verdriet. Het ene al meer hartverscheurend dan het andere en dan weten we weer eventjes allemaal waarom we ons in het zweet hebben gelopen.

Bedankt lieve sympathisanten, om ons te steunen door te komen supporteren en zeker ook om ons te sponsoren om zo de 2500 euro inschrijvingsgeld bij elkaar te sprokkelen.
Onze actie loopt nog steeds, dus wie graag nog steunt – of dorst heeft – , kan dat zeker nog doen! Er is nog inpakpapier, Mechelse bieren en wijn verkrijgbaar.