Carwrapping of autobelettering?

Home/Inspiratie, XL nieuws/Carwrapping of autobelettering?

De afgelopen jaren vond er een hele evolutie plaats in het aanbrengen van reclameboodschappen op bedrijfsvoertuigen. Terwijl in de begindagen nog met verf op auto’s, bestelwagens en vrachtwagens werd geschilderd, ontstond enkele decennia geleden de techniek van het beletteren met uitgesneden folie. Enkele jaren geleden kwam daar de techniek van carwrapping bij. We stellen vandaag vast dat de termen autobelettering en carwrapping vaak door elkaar worden gebruikt.

Autobelettering omvat het uitsnijden van letters en vlakken uit kleurenfolie met een snijplotter. Door de groeiende vraag naar het bedekken van steeds grotere vlakken moesten er andere soorten folie ontwikkeld worden. Om een voertuig volledig in te pakken met beelden en boodschappen – carwrapping dus – was er nood aan andere folies. Om deze folies voor carwrapping correct aan te brengen, moest de kleefkracht lager liggen.  

Nieuwe folies voor autobelettering en carwrapping 

De technologische vooruitgang staat niet stil, wat betekent dat de afgelopen jaren heel wat nieuwe soorten folies werden ontwikkeld voor zowel autobelettering als carwrapping. 

De groeiende vraag naar carwrapping is afkomstig van het streven van bedrijven om hun potentiële klanten aan te spreken met flashy, grote beelden. Daarnaast zien we vandaag ook een andere trend om juist heel sober te werk te gaan. Zowel carwrapping als autobelettering hebben dus nog absoluut hun waarde.  

Termen door elkaar gebruiken 

In de praktijk zien we dat onze klanten carwrapping en autobelettering door elkaar gebruiken. Zo spreken mensen al snel over carwrapping terwijl voor hun wensen de techniek van autobelettering is aangewezen. Op zich maakt dit weinig verschil, als de juiste techniek maar op een correcte manier wordt gebruikt voor de aangepaste folies. 

Verschillende soorten carwrapping  

Er bestaan bovendien verschillende vormen van carwrapping. Zo is er een color change, waarbij we de volledige kleur van een voertuig kunnen aanpassen zonder spuitwerk. Andere mogelijkheden zijn print wraps of special wraps met structuurfolies in carbon. Ook 1/3 carwraps of 1/2 carwraps behoren tot de opties. 

Meer weten over autobelettering en carwrapping? Contacteer de productspecialisten van XL Reklame. 

We hebben de mogelijkheden gebundeld op onze pagina autobelettering.

Bekijk ze hier
Of vraag een offerte aan
Carwrap - AUDI
Carwrap - Color Wrap
Autobelettering Viaprint
By | 2019-04-30T12:02:16+00:00 oktober 16th, 2018|Categories: Inspiratie, XL nieuws|

Leave A Comment