De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs voor de sign- en displaybranche die wordt georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine+.  De Sign+ Award bestaat in deze opzet sinds 2002 en wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Voor deze editie heeft Sign+ XL Reklame benaderd en zetelde Lies Lauwers in de vakjury.

Alle projecten worden beoordeeld door een vakjury. De vakjury bepaalde in elke categorie drie genomineerden. Deze genomineerde projecten worden gepresenteerd in Sign+ Magazine nummer 6, maar ook online, op sign.nl/award en op onze stand tijdens de Vakbeurs Sign2Com in Kortrijk (van 16 t/m 18 september).

 


 

De vakjury heeft gesproken. Er zijn vijftien projecten genomineerd voor de Sign+ Award 2018. Deze vakprijs wordt op 9 november tijdens een feestelijke avond in Rotterdam uitgereikt. Het publiek kan stemmen op haar favoriete project. Bekijk hier de genomineerde projecten en stem op uw favoriet.

Voor de Sign+ Award 2018 zijn een recordaantal van meer dan 90 inzendingen binnengekomen die de breedte van het signvak bestrijken. Uit deze inzendingen heeft de vakjury 15 projecten genomineerd, verdeeld over 5 categorieën.

Genomineerden

De genomineerde projecten (in willekeurige volgorde), met daarachter de inzender, zijn:
(klik op de projecten voor meer informatie over het genomineerde project)

Categorie Indoor Signage:
Bugaboo winkel – Projectcolor, Hoofddorp
Kunstexpositie bagageband – PPP Nederland, Dronten
Tropical Sneaker Wall – FZDP design studio, Amsterdam

Categorie Tentoonstellingsbouw:
Burgers’ Light – Beverloo, ‘s-Heerenberg
Volvo Ocean Race – Faber Exposize, Amsterdam
Aston Martin VIP tent – M2 Printing, Enkhuizen

Categorie Architectural signage:
Mindfuck logo Crossmarks – Studio Schoot, Oirschot
Gemeente Borsele – Nedlite Lichtreclame, Apeldoorn
Zaans Medisch Centrum – Silo, Den Haag

Categorie Outdoor Signage:
Wall of Fame 11stedenhal – FaberExposize, Stiens
Merck worldwide – VIM Group, Hengelo
Bezoekerscentrum site Cusset – Wallrus, Kortrijk

Categorie Voertuigreclame:
Mastercraft Xstar – Presto Dimensions, Zoetermeer
Boxer Union Jack – van Essen van Raay, Barneveld
Neleman organic wine – De Goede Visuele Communicatie, Brummen

Uitreiking

De vijf categoriewinnaars en de overall winnaar worden op vrijdag 9 november aan boord van de ss Rotterdam bekendgemaakt. De inzender van het overall winnende project krijgt, naast de nodige publiciteit, een award en een geldprijs van €1.000.

Vakjury

De vakjury. Boven v.l.n.r.: Lies Lauwers, Roel Moors, Rob Ombre en Henry Ritzen. Onder v.l.n.r.: Martijn Geerdes, Ronald Steenkist en Jeroen de Bie.

Bij de beoordeling heeft de jury onder meer gelet op originaliteit, de projectmatige en technische uitvoering, het innovatieve karakter en creatief materiaalgebruik.

De jury staat onder voorzitterschap van Henry Ritzen (Ritzen-Design-Consult) en bestaat verder uit Jeroen de Bie (De Bie Reclame, Apeldoorn), Martijn Geerdes (Geerdes Ontwerpen, Huizen – winnaar Sign+ Award 2016), Lies Lauwers (XL Reklame, Mechelen (B)), Roel Moors (Reklatekst, Hengelo), Rob Ombre (Mediacollege Amsterdam, Amsterdam) en Ronald Steenkist (MakeCover, Alphen aan den Rijn – winnaar Sign+ Award 2016).

Publieksfavoriet

De keus van de vakjury is niet altijd de favoriet van het publiek. Geef uw mening door hier een stem uit te brengen op uw eigen favoriet. Maar ook op onze stand  tijdens de beurs Sign2Com in Kortrijk (16 t/m 18 september) kan het publiek stemmen. Onder de stemmers worden enkele cadeaus verloot.