XL Reklame - geschiedenis

2020

Op dinsdag 4 augustus 2020 werd een nieuwe Latex Printer geïnstalleerd bij XL Reklame: de HP Latex 570 Printer. Pantoon Benes, onze partner voor Avery folies, mocht de printer leveren. De extra printer was nodig om aan de stijgende vraag naar hoogwaardige prints voor wagens én gebouwen, de specialiteit van XL Reklame, te kunnen voldoen.

2019

XL Reklame is bekroond tot Avery Dennison Specialist Converter en Specialist Installer. Met onze keuze voor dit kwaliteitsmerk werken we uitsluitend met de beste folies op de markt voor onder andere autobelettering, indoor- en outdoorreclame.

Door de combinatie van beide certificaten hebben we een sterke en vrij unieke positie binnen de Belgische signmarkt. Mede daardoor kunnen we u een door Avery ondersteunde garantie bieden op de vele beletteringsprojecten die we uitvoeren.

XL Reklame - geschiedenis
XL Reklame - geschiedenis

2018

Op 16 mei 2018 vieren we de 25ste verjaardag van XL Reklame. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een full-service signbedrijf en referentie in de sector met 19 ervaren medewerkers. Begin september werd sectorgenoot Ibice uit Lint overgenomen.

2016

In 2016 is het XL-team 16 medewerkers sterk. Elke medewerker is specialist in zijn eigen domein. Op die manier slagen we erin reclameprojecten tot in de perfectie te verzorgen van A tot Z.

We investeren in nieuwe grafische en administratieve software. In de printroom staat een nieuwe Dürst-machine.

Vanaf nu leggen we ons toe op de volgende drie domeinen: indoorreclame, outdoorreclame en autobelettering.

XL Reklame - geschiedenis

2011-2012

Meer mensen en grotere toestellen vragen meer ruimte. XL investeert in 300 m² extra productieruimte, aanpalend aan de huidige showroom. De totale bedrijfsruimte is nu 1000 m².

Met de aankoop van de nieuwe Arizona 550, die ook wit kan printen op harde materialen, treden we een nieuw tijdperk binnen. Dit toestel kan heel grote producties aan op heel korte termijn. Onze Mimaki JV33 en JV5 zorgen voor full color prints op stickers en spandoeken.

We leggen nog meer het accent op de eigen productie met de aankoop van een 320 cm brede printer die printsnelheden haalt tot 100 m2 per uur. Ook het beletteringsteam breiden we uit met een extra beletteraar.

2008

De digitale wereld staat niet stil. Bijna elk jaar komt er een nieuw toestel bij. Ondertussen zijn we zes jaar verder en hebben we opnieuw te kampen met een chronisch plaatstekort. Met de bouw van een nieuw atelier naast het bestaande, breekt er een nieuw hoofdstuk aan. We verdubbelen onze werkruimte naar 700 m2 en bouwen onze huidige activiteiten verder uit.

We investeren stevig in een flatbedprinter, de Arizona 250 GT. Daarmee kunnen we in fotokwaliteit printen op harde materialen. Ook kopen we een Zund snij- en freestafel aan. Met deze machines kunnen we geprinte materialen zoals stickers, pvc, dibond, karton… uitfrezen in alle mogelijke maten en vormen. Vanaf nu maken we displays volledig op maat van de klant.

XL Reklame - geschiedenis
XL Reklame - geschiedenis

2002

Amper vier jaar later barst het gebouw uit zijn voegen en moeten we opnieuw op zoek naar een groter gebouw. We vinden een pand op de Battelsesteenweg in Mechelen. Door de verhuis en de aankoop van een groter pand (350 m2) kunnen we gevoelig uitbreiden.

Zowel op het gebied van toestellen als medewerkers zitten we niet stil. Het in eigen huis printen op groot en klein formaat gaat een heel eigen leven leiden. Zo kunnen we voldoen aan de vele eisen van onze klanten: korte leveringstermijn, prima kwaliteit en sterke prijzen.

1993-2000

In 1993 richten wij, Lies Lauwers en Dirk Teughels, XL Reklame op. Aanvankelijk leggen we ons uitsluitend toe op de verkoop van t-shirts. Op vraag van veel klanten wagen we ons ook aan stickers en beletteringen.

In 1998 hebben we al 100 klanten. We schaffen een snijplotter aan en openen onze eerste showroom op het Stationsplein in Hombeek. Vanaf dat moment vinden veel klanten hun weg naar XL Reklame.

Dit pand wordt al snel te klein en we huren naast de winkel een atelier bij. We doen meer en meer productie in eigen huis: t-shirts, spandoeken, werfborden, stickers, autobeletteringen… Ons assortiment wordt groter.

XL Reklame - geschiedenis