XL geschiedenis

2023

Nu, in 2023, viert XL Reklame zijn 30e verjaardag! Al 3 decennia zijn we een vaste waarde in de reclamewereld.

2021

Bij XL Reklame lanceren we ons nieuwe logo en zetten vol in op Teamwork en -spirit.

Eind mei 2021 werd de tweede HP Latex 800 printer geleverd door huisleverancier PantoonBenes.

Eind maart werd de eerste geleverd, deze was ook de eerste HP 800 in België

2019

XL Reklame is bekroond tot Avery Dennison Specialist Converter en Specialist Installer. Met onze keuze voor dit kwaliteitsmerk werken we uitsluitend met de beste folies op de markt voor onder andere autobelettering, indoor- en outdoorreclame.

Door de combinatie van beide certificaten hebben we een sterke en vrij unieke positie binnen de Belgische signmarkt. Mede daardoor kunnen we u een door Avery ondersteunde garantie bieden op de vele beletteringsprojecten die we uitvoeren.

Avery Dennison Specialist Installer

2018

Op 16 mei 2018 vieren we de 25ste verjaardag van XL Reklame. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een full-service signbedrijf en referentie in de sector met 19 ervaren medewerkers. Begin september werd sectorgenoot Ibice uit Lint overgenomen.

2011 – 2012

In de jaren die daarop volgen, zitten we niet stil. Er worden nieuwe printers aangeschaft en het atelier wordt uitgebreid naar 1000m². Hierdoor kunnen er meer auto’s binnen en tegelijkertijd bestickerd worden.

XL Reklame blijft groeien en in 2012 nemen we een sectorgenoot over : Schoutens-Talboom uit Ruisbroek. 

2008

Meer mensen en grotere toestellen vragen meer ruimte. XL investeert in 300 m² extra productieruimte, aanpalend aan de huidige showroom. De totale bedrijfsruimte is nu 650 m².

Met de aankoop van de nieuwe Arizona 550, die ook wit kan printen op harde materialen, treden we een nieuw tijdperk binnen. Dit toestel kan heel grote producties aan op heel korte termijn. Onze Mimaki JV33 en JV5 zorgen voor full color prints op stickers en spandoeken.

We leggen nog meer het accent op de eigen productie met de aankoop van een 320 cm brede printer die printsnelheden haalt tot 100 m² per uur. Ook het beletteringsteam breiden we uit met een extra beletteraar.

2002

Amper vier jaar later barst het gebouw uit zijn voegen en moeten we opnieuw op zoek naar een groter gebouw. We vinden een pand op de Battelsesteenweg in Mechelen. Door de verhuis en de aankoop van een groter pand (350 m²) kunnen we gevoelig uitbreiden.

Zowel op het gebied van toestellen als medewerkers zitten we niet stil. Het in eigen huis printen op groot en klein formaat gaat een heel eigen leven leiden. Zo kunnen we voldoen aan de vele eisen van onze klanten: korte leveringstermijn, prima kwaliteit en sterke prijzen.

1993 – 2000

In 1993 richten wij, Lies Lauwers en Dirk Teughels, XL Reklame op. Aanvankelijk leggen we ons uitsluitend toe op de verkoop van t-shirts. Op vraag van veel klanten wagen we ons ook aan stickers en beletteringen.

In 1998 hebben we al 100 klanten. We schaffen een snijplotter aan en openen onze eerste showroom op het Stationsplein in Hombeek. Vanaf dat moment vinden veel klanten hun weg naar XL Reklame.

Dit pand wordt al snel te klein en we huren naast de winkel een atelier bij. We doen meer en meer productie in eigen huis: t-shirts, spandoeken, werfborden, stickers, autobeletteringen… Ons assortiment wordt groter.