Elke folie heeft zijn specifieke eigenschappen én er komen steeds meer en betere folies. Reden genoeg om ons XL-team bij te scholen in een tweedaagse opleiding bij Avery Dennison in Oegstgeest nabij Leiden. Eerst de theorie, daarna volgde de praktijk door een ervaren trainer. Afsluiten deden we met een rondleiding in het labo van Avery Dennison.

Christophe: “Het was een heel interessante opleiding! Er was een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Eerst werd er ons meer verteld over de geschiedenis van Avery Dennison en natuurlijk ook over de folies. Daarna kregen we de kans om deze informatie om te zetten in de praktijk. We hebben veel bijgeleerd over zowel de folies zelf als over het wrappen ervan. Er werd ons ook een goede truc geleerd om een overlap op een wagen beter weg te werken.”

Koen: We leerden heel wat bij tijdens deze tweedaagse opleiding. Wat kunnen bepaalde folies aan qua rekbaarheid, applicatie en behandeling en wat zijn de toepassingen om deze folies te plaatsen? De theorie was heel interessant omdat we deze daarna konden toepassen in de praktijk. Er werden ons ook verschillende nieuwe technieken aangeleerd.”

Opleiding Avery Dennison
Opleiding Avery Dennison theorie
Opleiding Avery Dennison theorie 2
Opleiding Avery Dennison praktijk
Opleiding Avery Dennison praktijk 2
Opleiding Avery Dennison