Duurzaam drukwerk: Sign Again

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor al je drukwerk? Bij XL Reklame is er nu Sign Again, het eerste printbare plaatmateriaal dat 100% bestaat uit gerecycleerde banners en spandoeken.

Samen produceren we jaarlijks zo’n 350 miljoen ton plastic. Slechts 9% van het recycleerbaar materiaal wordt effectief gerecycleerd, omdat daar vaak niet de mogelijkheid toe is. Naar schatting van het OECD (2022), belandt er daarom ruim 85% van dit materiaal op stortplaatsen. Ook in de reclame-industrie zijn de mogelijkheden om duurzaam te werk te gaan schaars. Dat kan beter! Daarom bieden we bij XL Reklame onszelf, en onze klanten, de kans om een verschil te maken. 

Tot deze afvalberg behoort namelijk ook een grote hoeveelheid reclame-afval: oude banners, spandoeken, snij -en printafval,…

Sign Again is het eerste circulaire plaatmateriaal, volledig samengesteld uit duurzame materialen. En om de cirkel rond te maken, is dit plaatmateriaal zelf ook 100% recycleerbaar.

Ontdek in deze video hoe Sign Again reclame-afval omzet in plaatmateriaal!

Maakt jouw volgende print-project de cirkel rond?

Bij XL Reklame willen we deze trein niet missen, en dragen we ons steentje bij aan een vernieuwde, groene print-toekomst. Bedrukt u volgende keer ook op duurzaam materiaal? De opties zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop op platen van maximaal 136 cm x 116cm. Sign Again materiaal is standaard 4 mm dik en weegt 5,6 kg per vierkante meter.

Standaard komt Sign Again zonder toplaag, waardoor de plaat niet egaal wit is. Hoewel enkele materiaalschilfers een mooi spoor zijn van het duurzaam karakter van de plaat, kunnen de borden ook voorzien worden van een witte toplaag. Bovendien kan je kiezen voor een optionele extra coating (glanzend of mat)

Gebruikte banners worden duurzaam plaatmateriaal

Duurzaam én krachtig materiaal

Door te printen op Sign Again kies je voor een groener alternatief, niet alleen omdat het materiaal zelf duurzaam is, maar ook omdat het langer meegaat. Dit plaatmateriaal is flexibel, slagvast, krasbestendig, en daarmee steviger dan onze PVC alternatieven. Binnen de muren van je bedrijf, of buiten in weer en wind, Sign Again is geschikt voor beide.

 

Sign Again is duurzaam én stevig

Veelzijdige partner voor elk soort bedrijf

Sign Again is perfect voor de aankleding van beurzen, festivals en evenementen. Of misschien is dit plaatmateriaal de spil in je volgend interieurproject? Dit plaatmateriaal vormt namelijk ook een geschikte basis voor wand -en vloerdecoratie.

Duurzaam plaatmateriaal
Printen op duurzaam materiaal
Duurzaam alternatief voor al je print-projecten

Offerte

Interesse? Twijfel niet en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte - Printerieur

  Firma: (*)

  Naam: (*)

  Telefoon: (*)

  Email: (*)

  Adres: (*)

  Extra info: (*)