In de rubriek Team XL verdiepen we ons telkens in het takenpakket van iemand binnen XL Reklame. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week volgen we Assistant Manager Elke.

Wie is Elke?

Elke Pirard is 36 jaar en woont samen met haar 2 kindjes in Lint. Ze werkt sinds april 2008 bij XL Reklame en is dus al meer dan 11 jaar in dienst. Ze volgde de opleiding Orthopedagogie aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Daarna besloot ze om een avondopleiding Grafische Vormgeving te gaan volgen. Zo kwam ze bij XL Reklame terecht door een openstaande vacature voor Grafisch Orderbegeleider.

Assistant Manager bij XL Reklame

Elke werkt als Assistant Manager bij XL Reklame. Ze is het rechterhand van zaakvoerders Lies & Dirk en heeft een heel uitgebreid takenpakket. Doorheen de jaren is de inhoud van haar job een aantal keer veranderd. Zo begon ze bij XL Reklame als Grafisch Orderbegeleider. Haar job bestond toen uit het maken van offertes en het verzorgen van het grafische gedeelte. Enkele jaren later werd de focus vooral gelegd op het maken van offertes en sinds vorig jaar is ze Assistant Manager. Vandaag de dag bestaat Elke’s job uit het maken, verdelen en begeleiden van offertes en orders, het begeleiden van de collega’s, de nacalculatie van orders… Daarnaast is Elke ook master van de MultiPress* en van onze nieuwe webshop. Zij zorgt voor de input van alle producten en bijbehorende prijzen in deze webshop.

Elke vindt het belangrijk om de producten die ze aanbiedt goed te kennen. Zo volgt ze regelmatig een opleiding over de folies van Avery. Op die manier kan ze de klant een volledige en eerlijke uitleg geven over een specifieke folie.

Het verloop van een werkdag

De werkdag start voor Elke steeds met een kop koffie. Daarna opent ze haar mailbox en bekijkt ze de offertes die zijn binnengekomen. Deze offertes worden door Elke verdeeld onder de collega’s. Elke neemt vooral de grotere offertes voor haar rekening. Van zodra een offerte door de klant is goedgekeurd, maakt ze ook het order aan en verdeelt ze dit over de orderbegeleiders. Wanneer dit allemaal gebeurd is, volgen de andere taken.

Zo is nacalculatie een belangrijk onderdeel van Elke’s job. Ze kijkt gefactureerde orders na om deze naar de toekomst toe steeds nauwkeuriger te berekenen. Hierbij streeft ze naar de beste prijs voor zowel de klant als voor XL Reklame zelf. We willen dat onze prijzen zo correct mogelijk berekend worden. Om tot de juiste prijs te komen is communicatie met alle collega’s heel erg belangrijk voor Elke.

*MultiPress Master

We noemen Elke weleens de MultiPress Master. MultiPress is eigenlijk het hart van ons bedrijf. Het is een programma waar de hele organisatie van XL Reklame instaat: gegevens van leveranciers en klanten, planning, productie, urenregistraties, facturatie, nacalculatie, productgegevens, berekening van offertes… Het is een heel erg waardevolle informatiebron over het reilen en zeilen van XL Reklame. Elke volgt regelmatig een opleiding wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe update of nieuwe tool binnen MultiPress is. De collega’s van XL die een vraag over MultiPress hebben, kunnen dus steeds bij Elke terecht.

Grote projecten

Elke houdt van grote projecten. Doorheen de jaren heeft ze er al heel wat begeleid. Haar all time favourite blijft de rebranding van Thomas Cook enkele jaren geleden. Dit is één van haar grootste projecten van de afgelopen 11 jaar. Ze begeleidde het project van A tot Z: ze ging op klantenbezoek, maakte de offerte op, bereidde het project voor en ging de dag zelf ook mee met de beletteraars om alles te coördineren.

Enkele andere voorbeelden van grote projecten waarbij Elke nauw betrokken was: de beletteringen van het wagenpark van Trapmann en De Voorzorg, de aankleding van het AZ Sint-Maarten ziekenhuis en de verschillende winkels van Brantano… Het is fijn om te zien dat deze klanten steeds blijven terugkomen.

Vrijheid, vertrouwen en zelfstandigheid

Elke werkt graag bij XL Reklame omdat ze binnen haar job veel vrijheid, vertrouwen en zelfstandigheid krijgt. Ze hoeft zich niet te focussen op één bepaalde job en dat spreekt haar enorm aan. Elke haalt ook veel voldoening uit een offerte die wordt goedgekeurd. Daarnaast vindt ze het fijn dat ze met Lies & Dirk op dezelfde golflengte zit op vlak van management en het bedrijfsleven. Ze hebben ook vaak dezelfde ideeën en dat is altijd mooi meegenomen. Elke is op zoek naar uitdaging en dat kan ze zeker en vast vinden in haar job!