Team XL: Rafaël

In de rubriek Team XL verdiepen we ons elk week in het takenpakket van iemand binnen ons team. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week staat Fien, orderbegeleider en grafisch vormgever, in de kijker.

De Benjamin van de groep

Met haar 24 jaar is Fien de jongste van het XL-team. Jozefien Van Asch – beter bekend als Fien – werkt sinds november 2018 bij XL Reklame. Ze volgde eerst een Bachelor Grafische en Digitale Media met afstudeerrichting Crossmedia-Ontwerp aan Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze voelde dat ze nog niet helemaal klaar was voor de arbeidsmarkt, dus deed ze nog een Postgraduaat Marketingmanagement. Momenteel volgt ze elke woensdagavond een opleiding Zeefdruk aan de Academie van Wilrijk.

Een dag in het werkleven van Fien

Fien werkt als orderbegeleider en grafisch vormgever bij XL Reklame. Ze begint de werkdag telkens met het inloggen in MultiPress en het checken van haar mails. Ze leest alle mails zodat ze voor zichzelf kan uitmaken welke zaken prioritair zijn en snel afgehandeld moeten worden. Op basis hiervan kan ze haar dagplanning opmaken en chronologisch te werk gaan. Een order wordt meestal aangemaakt door een collega en daarna volgt Fien het verder op. Zij verzorgt de lay-out en zet het in productie. De briefing met de beletteraars gebeurt telkens ‘s ochtends. Wanneer er vragen voor de beletteraars of de productieafdeling zijn, dan probeert ze deze ook zo snel mogelijk op de dag te stellen. Fien controleert alles liever een keer te veel dan een keer te weinig. Op deze manier kunnen eventuele fouten vroeg opgespoord worden.

Team XL: Fien in de spotlights
Team XL: Fien in de spotlights

De nodige tools

Binnen haar job zijn er enkele tools die Fien dagelijks gebruikt. Zo werkt ze voornamelijk met Illustrator & Photoshop. Ze vindt het fijn om in Photoshop een simulatie van een etalagebelettering te zien omdat het net echt lijkt. Daarnaast is ook MultiPress een dagelijks gebruikte tool. Ten slotte gebruikt ze Pinterest en BeHance als inspiratiebron.

Favoriete realisaties

Onlangs werden er door onze beletteraars 22 wagens van Groep Intro gewrapt. Alvorens deze beletteringen uitgevoerd konden worden, ging er heel wat werk aan vooraf. Fien maakte eerst het ontwerp voor de wagens op basis van de huisstijl van het bedrijf. Daarna werd er samen met de klant een logistiek schema opgesteld om alle wagens op het juiste tijdstip op de juiste locatie te krijgen. Fien was achteraf heel opgelucht dat alles zo vlot verlopen was.

Een tweede favoriet van Fien is de aankleding van residentie Van Rijswijck. Ook bij dit project was ze nauw betrokken. Er werden in de residentie heel wat beelden geplaatst op verschillende materialen, waaronder ook Airtex. Fien vindt dit een leuk en dankbaar product dat ook steeds een mooi eindresultaat oplevert.

Het is ook altijd fijn wanneer de klant tevreden is over het eindresultaat. Onlangs nog heeft er een klant speciaal naar Fien gebeld om haar te bedanken voor het goede werk dat ze heeft verricht. Zo’n telefoontje doet zeker en vast deugd!

Team XL: Fien in de spotlights
Team XL: Fien in de spotlights

Gevarieerd werken

Aangezien XL Reklame een brede waaier aan producten aanbiedt, is elk project anders. Deze variatie spreekt Fien enorm aan. Af en toe springt ze ook eens bij in de productieafdeling. Dit vindt ze fijn omdat ze op deze manier eens met de andere collega’s kan samenwerken en met haar handen kan bezig zijn.

Fien vindt het uitdagend om bij XL Reklame te werken omdat het een bedrijf is dat steeds evolueert. Met de webshop die er binnenkort aankomt, wordt er ingespeeld op de digitale evolutie. Ook de jobinvulling verandert regelmatig waardoor Fien elke dag veel bijleert. Fien kijkt alvast uit naar de toekomst bij XL!

Zie jij een job bij XL Reklame ook zitten? Check dan snel onze vacatures!