In de rubriek Team XL verdiepen we ons in het takenpakket van iemand binnen XL Reklame. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week volgen we Jolien Pennewaert, interne sales medewerker.

Get to know Jolien 

Jolien werkt sinds 1 juli 2020 bij XL Reklame en is dus nog vrij nieuw in ons team. Ze volgde de opleiding Grafisch Ontwerp en ging hierin aan de slag. Na enkele jaren sloeg ze een andere weg in en ging ze in de horeca werken. De reden hiervoor was omdat dit iets actiever was en ze hier meer klantencontact had. Een tijdje geleden besloot ze om opnieuw op zoek te gaan naar een job in de richting van haar opleiding. Op die manier kwam ze bij XL Reklame terecht en werkt ze hier nu als interne sales medewerker. Zo kan ze haar beide passies – grafisch ontwerp en het contact met mensen – combineren.

Levenslang leren 

Jolien leert graag bij op alle vlakken en ze volgt regelmatig een extra opleiding in avondonderwijs. Zo behaalde ze al een diploma bedrijfsbeheer en EHBO. Daarnaast is ze ook een echte dierenvriend en daarom volgt ze momenteel een opleiding natural horsemanship waarbij ze getraumatiseerde paarden opleidt en begeleidt.

Een dag in het werkleven van Jolien 

De werkdag start Jolien steevast met een goede kop koffie. Daarna bekijkt ze haar mailbox. In de voormiddag zorgt ze voor de projectbegeleiding en het grafisch ontwerp en in de namiddag werkt ze de offertes af. Jolien begeleidt een project steeds van begin tot einde. Wanneer er een prijsaanvraag binnenkomt, maakt ze een offerte die zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de klant. Van zodra de offerte is goedgekeurd, zorgt Jolien voor de opvolging en het eventuele grafisch werk dat erbij komt kijken. Ze vindt het fijn om van A tot Z bij een project betrokken te zijn.

Favoriete producten

Jolien is heel geïnteresseerd in het productgamma van XL Reklame. Vanuit haar scholing kent ze de producten goed en weet ze wat ze verkoopt. Ze vindt het ook fijn te weten dat de producten en diensten die XL aanbiedt gelijk staan aan kwaliteit.

De twee favorieten producten van Jolien zijn full wraps en textielframes. Een full wrap – het volledig inpakken van een wagen met folies – is volgens haar de beste manier om reclame te maken aangezien het goed opvalt in het verkeer. Haar tweede favoriet is een textielframe. Dit is een aluminium frame met een textieldoek waarmee je eindeloos van look kan veranderen.

De collega’s en het programma 

Jolien houdt van de collegialiteit en de positieve sfeer binnen XL Reklame. Iedereen zet zich 100% in om ervoor te zorgen dat alles goed blijft draaien. Binnen haar job staat ze met zowat elke collega in contact, dus een goede samenwerking is essentieel!