XL Reklame - Marie onder de loep

In de rubriek Team XL verdiepen we ons telkens in het takenpakket van iemand binnen XL Reklame. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week volgen we onze collega en Grafisch Orderbegeleider Marie.

Meet Marie Gielen

Onze collega Marie Gielen is 22 jaar en woont samen met haar vriend in Berchem. Ze volgde de opleiding Grafische en Digitale Media aan Arteveldehogeschool in Gent. Sinds begin september werkt ze als Grafisch Orderbegeleider bij XL Reklame.

Interessante vacature

De vacature voor Grafisch Orderbegeleider sprak Marie meteen aan. Ze nam ook een kijkje op de website van XL Reklame en was meteen enthousiast over het feit dat we zoveel verschillende dingen doen.

Marie vindt het fijn werken bij XL Reklame. Ze merkt elke week dat ze meer verantwoordelijkheid krijgt. De collega’s zijn ook heel behulpzaam en er hangt een toffe sfeer.

Gevarieerde job

Bij het begin van de werkdag, checkt Marie eerst haar mails. In het begin deed ze enkel grafisch ontwerp en orderbegeleiding. Sinds kort maakt ze ook de kleinere offertes, bijvoorbeeld voor een kleine autobelettering.

Marie vindt het fijn dat ze de projecten van begin tot einde kan opvolgen. Ze houdt van de combinatie grafisch ontwerp en offertes maken omdat dit veel variatie met zich meebrengt. Ze gaat graag creatief om met ontwerpen en bedenkt graag nieuwe dingen om zo een mooi eindresultaat aan de klant te kunnen presenteren.

Favoriete realisatie

Marie werkt nog niet zo lang bij XL Reklame, maar toch heeft ze al een favoriete realisatie: de belettering van een Volkswagen Mini voor lingeriewinkel Finess. Op deze wagen staan verschillende bloemetjes en een lingeriemodel. Dit ontwerp was een goede oefening om haar technische kennis bij te schaven.

Toekomstvisie

Marie hoopt nog heel wat bij te leren bij XL Reklame. Zo zou ze graag haar grafisch skills en haar kennis rond webdesign verder uitbreiden. Daarnaast zou ze het ook fijn vinden om eens in te springen bij de collega’s van de productie en de belettering. Op die manier kan ze helemaal meevolgen hoe haar ontwerp evolueert tot een eindproduct.