Team XL: Rafaël

In de rubriek Team XL verdiepen we ons elk week in het takenpakket van iemand binnen ons team. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week nemen we productverantwoordelijke Rafaël Campoli onder de loep.

Waar het allemaal begon

In de middelbare school volgde Rafaël de opleiding Grafisch Ontwerp aan de Technische Scholen Mechelen. Vervolgens behaalde hij zijn bachelordiploma Multimedia in Amsterdam. De eerste tien jaar van zijn carrière werkte hij binnen de IT-sector.

Start bij XL Reklame

Zijn eerste kennismaking met XL Reklame verliep aan de hand van een stageperiode en een IBO-contract. Wanneer deze afgerond waren, krijg hij een voltijds contract aangeboden. Ondertussen is Rafaël aan zijn derde werkjaar bij XL Reklame bezig. Rafaël begon als grafisch ontwerper en orderbegeleider, maar zijn takenpakket evolueerde al snel naar een job binnen de productieafdeling. Hij merkte dat de technische kant van XL Reklame hem veel beter lag.

Team XL: Rafaël
Team XL: Rafaël

Het takenpakket van een productverantwoordelijke

Wat houdt de functie van productverantwoordelijke juist in? Zoals de naam al doet vermoeden zijn de voornaamste taken het oplossen van productgerelateerde problemen en het overbrengen aan collega’s van hoe bepaalde producten geprint en behandeld dienen te worden. Zijn technische kennis van de producten is echter niet beperkt tot de materialen die XL Reklame reeds gebruikt. Actief zoeken naar nieuwe producten en in contact staan met leveranciers is een bijkomend, maar zeker belangrijk onderdeel binnen zijn job. Het aanbod en de markt van signalisatie kent namelijk een constante evolutie.

Naast al de product technische taken, steekt Rafaël zelf ook de handen uit de mouwen door te helpen bij het plotten en het besturen van de Zünd, een snij- en freesmachine. De marketing en IT-afdeling ondersteunen is een laatste onderdeel van zijn takenpakket.

Omwille van zijn gevarieerd takenpakket, werkt Rafaël met zowat alle collega’s samen. Met vragen over een bepaalde folie gaan zowel de orderbegeleiders als de beletteraars bij hem te rade. Rafaël stemt dagelijks samen met collega’s David en Laurent de planning af. Op die manier kan alles correct en op tijd geprint worden.

Naast de leuke interne sfeer en omgang, vindt Rafaël de diversiteit aan taken het leukste binnen zijn job. Hij vindt het fijn om eerst technische kennis over producten te vergaren, vervolgens het productieproces nauw op te volgen, om dan het eindresultaat te kunnen bewonderen.

Team XL: Rafaël
Team XL: Rafaël

De voorkeur van Rafaël

Rafaël heeft een grote fascinatie voor de technologie achter producten en machines. Zo heeft hij veel bewondering voor onze de Dürst printer, die naar zijn mening nog optimaler benut mag worden. Voor Rafaël is de Zünd, een snij- en freesmachine, de beste van het hele machinepark. Het is een krachtig apparaat met een kleine foutenmarge dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden.

Het favoriete product van Rafaël is kanaalplaat. De reden hiervoor is dat het een zeer dankbaar en gemakkelijk product is waar zelden iets fout mee loopt. Bubble Guard is dan weer zijn favoriet op vlak van realisaties. Onze klant Brussels Airlines werkt bijvoorbeeld vaak met dit product.

Toekomstvisie & plannen

Drie jaar geleden had Rafaël geen kennis van de producten waar hij nu dagelijks mee werkt. Gedurende die jaren heeft hij al doende een grote kennis opgebouwd over de verschillende producten binnen het gamma van XL Reklame. Hij ziet zichzelf hier nog een lange tijd werken en hij hoopt te kunnen blijven bijleren zodat de productie nog optimaler kan verlopen.