Team XL: Rafaël

In de rubriek Team XL verdiepen we ons elke week in het takenpakket van iemand binnen XL Reklame. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week volgen we Shauni, orderbegeleider en grafisch vormgever.

Een geslaagde stage

Shauni werkt sinds 2015 bij XL Reklame. Ze is afkomstig uit Tremelo, maar woont sinds kort samen met haar vriend in Temse. In het middelbaar volgde ze Printmedia aan Technische Scholen Mechelen. Daarna heeft ze één jaar kleuteronderwijs gedaan, maar ze voelde dat deze opleiding toch niet helemaal geschikt was voor haar. Iets wat haar veel meer lag, was de opleiding Grafische en Digitale Media aan AP Hogeschool Antwerpen. In het laatste jaar van deze opleiding moest ze stage lopen. Ze kwam bij XL Reklame terecht en liep stage van februari tot mei 2015. In september 2015 was XL Reklame op zoek naar een orderbegeleider en grafisch vormgever. Omdat we tevreden waren over Shauni’s stage, contacteerden we eerst haar alvorens de vacature online te plaatsen. Shauni zag deze job meteen zitten en is dus nog steeds werkzaam binnen haar eerste job.

Een uitgebreid takenpakket

Shauni werkt als orderbegeleider en grafisch vormgever bij XL Reklame. Daarnaast is ze ook planningsverantwoordelijke van de beletteraars, maakt ze af en toe offertes en springt ze soms bij de productie in. Ze is dus zeker en vast multi-inzetbaar. Wat houdt dit nu juist allemaal in? Zoals de naam het zelf al zegt, begeleidt Shauni orders. Zodra de offerte door de klant is goedgekeurd, komt het order bij Shauni terecht. Indien nodig, zorgt ze voor de opmaak van bijvoorbeeld een wagen of een etalagebelettering. Wanneer het gaat om een plaatsing of belettering, komt ook de planning hier aan bod. Shauni bekijkt dan samen met de klant en op basis van de beschikbare momenten wanneer dit kan. Hoe groter het project, hoe liever ze het heeft. Eén van de redenen hiervoor is dat er dan met verschillende producten gewerkt kan worden en dat er verschillende van haar taken hierbij aan bod komen.

XL Reklame - Shauni in de kijker
XL Reklame - Shauni in de kijker
XL Reklame - Shauni in de kijker

Het verloop van een werkdag

Geen enkele werkdag is hetzelfde voor Shauni. Wel start ze de werkdag steeds op dezelfde manier: ze leest haar mails en bekijkt haar planning. Op basis daarvan gaat ze selecteren wat eerst moet gebeuren. Shauni gaat ook regelmatig even bij de beletteraars in het atelier kijken of alles goed verloopt. Als er eventueel beslissingen genomen moeten worden met betrekking tot een belettering of plaatsing, dan gebeurt dit ook samen met de beletteraars. Elke avond legt Shauni de mapjes voor de volgende dag klaar. Hierin kunnen de beletteraars alle nodige informatie terugvinden over een specifieke belettering of plaatsing. En op vrijdag maakt ze de planning voor de autobeletteringen van de daaropvolgende week.

Contact met alle collega’s

Shauni houdt van haar job omdat het gevarieerd werken is. Zowel haar takenpakket is heel uitgebreid, maar ook elk project is anders. Hierdoor komt ze met alle collega’s in contact: de offertedienst, de productie, de beletteraars en de boekhouding. Shauni kan het ook met alle collega’s goed vinden. Wanneer een collega het heel druk heeft, kan er steeds bij elkaar om hulp gevraagd worden. Er zal dan altijd voor elkaar ingesprongen worden als het mogelijk is binnen de eigen planning.

Toekomstvisie

Shauni zou het fijn vinden om af en toe mee op de baan te kunnen gaan met de beletteraars. Op deze manier kan ze een beter beeld krijgen van wat ze juist doen. En hierdoor kunnen ook naar de toekomst toe eventuele problemen vermeden worden. Het lijkt Shauni dan ook wel leuk om zelf kleine beletteringen uit te voeren. De variatie binnen XL Reklame spreekt Shauni dus zeker en vast aan!