Welkomstinterview Angela van den Broek

Home/XL nieuws/Welkomstinterview Angela van den Broek

Deze week staat onze nieuwe collega Angela in de kijker.

Op maandag 19 november had ze haar eerste werkdag bij XL Reklame. Haar takenpakket is heel divers: sales (interne & externe), klantenadvies, calculatie en projectbegeleiding. Met haar 22 jaar ervaring in de grafische sector kent ze alle kneepjes van het vak.

Graag stellen we Angela voor in dit welkomstinterview.

 

Welke opleiding heb je gevolgd?
In het middelbaar deed ik Wetenschappen aan Ursulinen in O.-L.-V.-Waver. Daarna volgde ik de opleiding Grafische vormgeving aan Sint-Lucas in Antwerpen.

Wat is jouw werkervaring?
Ik startte mijn loopbaan als grafisch ontwerper in een zeefdrukkerij in 1988 toen computers of grafische software nog niet bestonden. Vormgeving was toen een combinatie van illustraties en zorgvuldig knip- en plakwerk. Tekentafels, millimeterpapier en films, potloden en speciale vulpennen, meetlatten en geo-driehoeken, afwrijfletters, technische camera’s in donkere kamers… het maakte allemaal deel uit van mijn standaarduitrusting.

Al vrij snel mocht ik kennis maken met de eerste digitale printer eind jaren 90 – een revelatie. De afgelopen 20 jaar maakte ik de opkomst van het digitaal printen op groot formaat mee, ten koste van de traditionele druktechniek. Ineens was een donkere kamer overbodig, we konden per beeld variabele data toevoegen en veel eenvoudiger gepersonaliseerd printwerk leveren, de vaste kosten voor printwerk verlaagden… We konden ook kleine oplages voordelig aanbieden en de productietermijnen werden steeds korter.

Ik had geluk dat GSI Printing, het bedrijf waar ik ruim 22 jaar werkzaam was, volledig inzette op innovatie. Ik mocht telkens kennis maken met de allernieuwste digitale printers en hun mogelijkheden.

Mijn verantwoordelijkheden waren vrij uiteenlopend: van grafisch ontwerp tot productieplanning, van calculatie tot orderbegeleiding, van advies aan klanten tot contacten met leveranciers, van outsourcing tot projectmanagement en interne en externe sales.

Hoe ben je bij XL Reklame terecht gekomen?
Na het faillissement van GSI Printing in Kontich in oktober 2018 ben ik op zoek gegaan naar een firma waarbij het ‘klikt’. Ik zocht naar een dynamisch bedrijf – ook niet te groot – waar mijn verantwoordelijkheden vrij breed zouden zijn. Daarvoor heb ik mooie aanbiedingen bij grote printbedrijven/concullega’s links laten liggen.

Hoe verliep de sollicitatie?
Vlot, warm en hartelijk.

Wat vind je van de sfeer binnen XL Reklame?
Voor zover ik het al kan inschatten, top! Het welkomstontbijt was een zalig initiatief als eerste kennismaking met de nieuwe collega’s.

“Ik hoop me gauw thuis te voelen in een warm team en ga mijn best doen om iets extra bij te dragen aan XL Reklame. Ook kijk ik er naar uit om opnieuw mooie projecten binnen te halen voor zowel ‘oude’ als nieuwe contacten.”

By | 2018-11-22T18:36:50+00:00 november 22nd, 2018|Categories: XL nieuws|

Leave A Comment