Ons XL-team breidt uit! Met onze 2 nieuwe collega’s aan boord, Fien & Angela, is ons XL-team nu 20 medewerkers sterk.

Op maandag 29 oktober 2018 had Fien Van Asch haar eerste werkdag bij XL Reklame. Ze is net zoals haar collega’s Shauni en Roxanne verantwoordelijk voor het lay-outen en het begeleiden van de orders.

Ontdek in dit welkomstinterview hoe de eerste twee werkweken van Fien bij XL Reklame verliepen.

Welke opleidingen heb je gevolgd?
In het middelbaar volgde ik de richting Wetenschappen – Moderne Talen, om daarna in het hoger onderwijs een compleet andere weg in te slaan. Ik voelde de nood om creatief bezig te zijn. Zo kwam ik uit op de bacheloropleiding Grafische & Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Aanvullend hierop volgde ik een postgraduaat Marketingmanagement aan EHSAL Management School te Brussel.

Hoe ben je bij XL Reklame terecht gekomen?
Ik voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, hierdoor was ik op de VDAB website actief op zoek naar een nieuwe job. De vacature voor orderbegeleider bij XL Reklame sprak me meteen aan door de passende functieomschrijving en het jonge, dynamische karakter dat XL Reklame heeft. Na zelf actief te mailen en Dirk op te bellen, mocht ik op bezoek komen.

Hoe verliep de sollicitatie?
Het sollicitatiegesprek zelf verliep heel vlot en aangenaam. Door de vriendelijke ontvangst van Lies & Dirk voelde ik me meteen op m’n gemak. Het voelde meer als een spontane eerste ontmoeting in plaats van een verplicht standaard vragenrondje.

Waaruit bestaat jouw takenpakket?
Mijn takenpakket is heel divers. Van zodra er een akkoord gevormd is over een order krijgen mijn collega’s of ik de opdracht doorgestuurd. Vanaf dan is het aan ons: het eventueel opmaken van het bestand, het inplannen van alle tussenstappen, het bestand drukklaar maken, het productieproces opvolgen, contact houden met de klant…

Heb je al veel bijgeleerd?
Ondanks de korte periode dat ik hier nog maar werk, heb ik wel al veel bijgeleerd. Vooral de onderdompeling in het softwareprogramma Multipress was intens. Het gaat nog even duren vooraleer ik dit helemaal onder de knie krijg, maar de goede begeleiding en de interne opleidingen die ik krijg zullen hier wel mee voor zorgen. Daarnaast is het ook interessant om te zien hoe technische zaken aangepakt worden, zoals bijvoorbeeld het klaarzetten van bestanden voor productie. Elk bedrijf heeft hier zo zijn eigen aanpak voor.

Wat vind je van de sfeer binnen XL Reklame?
Alle collega’s zijn heel vriendelijk en behulpzaam, wat voor een aangename werksfeer zorgt. Zo nu en dan is er tussen het werken door ook tijd voor wat ontspanning, zoals bijvoorbeeld het ontbijt dat Lies & Dirk voorzien hadden voor het behalen van goede resultaten en het aanwerven van 2 nieuwe collega’s.

Ik kijk ernaar uit om veel bij te leren, ervaringen op te doen en samen met het team mooie projecten te verwezenlijken!