In de rubriek Team XL verdiepen we ons elk week in het takenpakket van iemand binnen ons team. Welke verantwoordelijkheden heeft hij of zij binnen XL Reklame en waarmee vullen zij hun drukke dagen. Deze week nemen we David Leemans onder de loep, productieplanner en printoperator.

Het begin van een lange samenwerking

David kwam in 2009 bij XL Reklame terecht als student binnen een IBO maar kreeg na deze opleiding een vast contract aangeboden. Zijn eerste jaren was hij vooral actief als printoperator maar doorheen de jaren is zijn takenpakket fors uitgebreid. Ondertussen is David productieplanner en springt hij overal bij in de productieafdeling waar ze handen tekort komen. Voor XL Reklame heeft hij ook al de nodige ervaring opgedaan bij Pitney Bowes als scanoperator. Ondertussen kunnen we gerust stellen dat David een gevestigde waarde binnen het bedrijf is geworden met de nodige ervaring en de juiste kwaliteiten.

Uitgebreid takenpakket

Voor David begint een normale dag om half 9 en eindigt die om half 5. Maar als productieplanner moet hij ervoor zorgen dat alles klaar is tegen de afgesproken datum met de klant. Hierdoor kan het voorkomen dat hij op sommige dagen langer moet blijven of in sommige gevallen vroeger begint met werken. Als hij eenmaal op zijn werk is aangekomen vult David zijn eerste uren met klaarzetten van alle bestanden. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat alle bestanden drukklaar staan en dat de printoperators kunnen beginnen printen zonder problemen. Daarna gaat hij helpen bij de afwerking, het uitplotten en uitsnijden, en verpakking van onze producten. Ten slotte eindigt David zijn dag met het controleren en bestellen van onze voorraad zodat we alles in huis hebben voor de aankomende projecten.

Buiten dagelijkse taken zijn er ook enkele algemene taken die David uitvoert. Zo is hij ook verantwoordelijk voor de computers en ons netwerk, een beetje de IT expert van de firma.

Team XL_David
Team XL_David

Constant in contact

Iedereen heeft David nodig maar David heeft ook iedereen nodig. Zo komt hij doorheen zijn dag met quasi iedereen in contact. De transportmogelijkheden van onze producten moet hij met Brigitte bespreken, grafische fouten in een bestand moet hij aankaarten bij onze grafische vormgevers en als er een vertraging zit bij productie moet hij langsgaan bij Shauni om de planning van onze beletteraars aan te passen. Maar natuurlijk moet hij ook vaak overleggen met de mensen op zijn eigen afdeling om ervoor te zorgen dat alles in orde is en dat alle producten geprint en afgewerkt worden zoals wij ze beloofd hebben aan de klant.

David en XL, een geslaagd huwelijk!

David werkt al 9 jaar bij XL Reklame en daar wilt hij ook geen verandering in brengen. Hij vindt het een heel aangename firma met een goede sfeer en vooral met leuke collega’s. Hij doet zijn job niet enkel graag omdat XL een leuke werkomgeving biedt maar ook omdat zijn job heel variërend is.

Verder beschikt hij bij XL Reklame ook over het nodige materiaal om zijn job kwalitatief te kunnen uitvoeren. Zo werkt hij het liefst met de HP-printers voor het gebruiksgemak en gebruikt hij ook vaak de Zünd om stickers te kunnen uitsnijden. Om uiteindelijk al de producten af te werken werkt David met de Rolls Roller, een kwalitatieve applicatietafel waar de stickers op borden kunnen gekleefd worden.

Volgende keer in de rubriek Team XL: Christophe Ost

Team XL_David
Team XL_David